Cześć,
Próbuję wejść na stronę KRZ: https://krz.ms.gov.pl/#!/application/KR ... em-2&seq=0
i wejść w zakładkę na górze "Osoba fizyczna nieprowadząca działalności gospodarczej". Nie mogę już wejść w tą zakładkę.
Nawet jak zrobiłem time.sleep(30).
Ktoś mam pomysł jak mogę się dostać do tej zakładki?
Python Selenium KRZ
Re: Python Selenium KRZ
Sprawdź, czy nie jest tam ukryty frame, lub element nie jest zagnieżdżony bardzo, często tak się zdarza, że przez zagnieżdżenie, albo iFrame, jakiś tab, driver powinien najpierw być przekierowany po selektorach na frame/taby/podstrony potem dopiero odwoływać się po lokalizacji elementu.
Nie wiem jak twój kod wygląda, to pewnie by pomogło innym znającym temat, na lepszą pomoc w tej kwestii.
Upewnij się, że podajesz prawidłowy CSS selektor, chyba że korzystasz z XPATH, sprawdź oba- może któryś w danym przypadku będzie lepiej się sprawdzał, wtedy masz punkt odniesienia, że coś było nie tak z tworzeniem odwołania.
Nie wiem jak twój kod wygląda, to pewnie by pomogło innym znającym temat, na lepszą pomoc w tej kwestii.
Upewnij się, że podajesz prawidłowy CSS selektor, chyba że korzystasz z XPATH, sprawdź oba- może któryś w danym przypadku będzie lepiej się sprawdzał, wtedy masz punkt odniesienia, że coś było nie tak z tworzeniem odwołania.